İnternet sitesi veya bir blogun kullandığı WordPress tema ismini öğrenmek isterseniz tema öğrenme sitesini kullanabilirsiniz.
Wp Theme Detector sitesi ile bir sitenin tema ismini kolaylıkla bulabilirsiniz.
hayat?n?z? kolaylaÅŸtıracak ve verimli kılacak tavsiyeler…
YouTube yüklediğiniz kişisel videolarınızı daha profesyonel ve etkileyici kılmak için arka plana (background) müzik eklemek faydalı yöntemdir. Fakat telif hakları yüzünden her müziği videonuzun arka planına ekleyemezsiniz.
YouTube bazen müzik telif hakları yüzünden uyarı bile yapıyor.
YouTube videolarınızın arka planına ücretsiz, telif hakkı olmayan müzik ve ses efektleri eklemek için YouTube Audio Library (YouTube Müzik Kitaplığı) sitesini kullanabilirsiniz.
Bir PDF dosyasına sayfa numarasını otomatik olarak ekleyebileceğiniz çeşitli programlar var.
PDF dosyalarının sayfalarını numaralandırmak isterseniz, kullanabilceğiniz programlardan biri de A-PDF Number programıdır.
A-PDF Number programını ücretsiz indirip, kullanabilirsiniz.
Bir yazının, bir sitenin hangi yabancı dilde yazıldığını bulmak isterseniz Polyglot 3000 programını kullanabilirsiniz.
Polyglot 3000 programı, sadece bir kelimenin bile hangi yabancı dilde olduğunu biliyor.
400’den fazla yabancı dili tanıyor. Tanımladığı yabancı diller listesi için bakınız. Yabancı Diller
Ãœcretsiz bir program.
AniView, bilgisayarınızdaki Gif (hareketli resim) ‘leri görüntülemek için kullanabileceÄŸiniz ücretsiz bir program.
AniView‘in en önemli özelliÄŸi, gif görüntüsünün tüm çerçevelerini (frame) dışarı aktarabilmesi.
Normal bir Gif resmini internet tarayıcınız ile de açabilirsiniz, fakat AniView bu işi daha da kolaylaştırıyor.
AllDup, bilgisayarınızdaki çift dosyaları bulup silmeye yarayan ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir program.
Çift, aynı dosyalar bilgisayarınızda gereksiz yere yer kaplarlar veya defalarca aynı dosyaları paylaşmak zorunda kalırsınız.
Zamandan ve yerden kazanmak ve karışıklığa neden olamamak için arada bir bilgisayarımızı taratmak işlerimizi kolaylaştırır.
AllDup aynı dosyaları bulup silme işlemi için ideal bir program.
Bilgisayar dosyalarını sıkıştırma iÅŸlemi ile boyutlarını düşürerek saklamak hem yerden tasarruf saÄŸlamar hem de paylaşırken daha kolay paylaşırız. Sıkıştırma programlarının en meÅŸhurları WinZip ve WinRAR’dır.
Farklı sıkıştırma ve açma (extract) programı arayanlar için ücretsiz olarak kullanabileceğiniz 5 tane sıkıştırma programını sıraladık;
Bilgisayarınızda, hafıza kartında, hardiskte çift ve benzer dosyalardan birden çok olabilir. Bunlar gereksiz yer işgal ederler ve düzenlemek zor olur.
Aynı dosyadan bir çok kopya olabilir. Dosyaları paylaşmak istediğinizde çift dosyaları tekrar tekrar göndermek istemezsiniz değil mi? Dosyaları süzmeniz gerekir.
Yüzlerce fotoğraf, görsel, pdf, müzik dosyalarını tek tek inceleyip benzer dosyaları aramak zor iş. Bu işi bırakın ücretsiz olarak indirebileceğiniz Duplicate Cleaner programı yapsın, silmek size kalsın.
İnternet sitenizde, sosyal medyada, basılı, görsel medyada kullanmak için fotoğraf, resim, müzik, video lazım olduğunda yasal sorunlar ortaya çıkabiliyor. Kullandığınız resim telif hakkı ile korunuyor olabilir.
Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz resim, müzik, video bulmak isterseniz Creative Commons sitesini arama motorunu kullanabilirsiniz.